Artificiële intelligentie voor het voorspellen van recidiverende blaastumoren

Urotheelcelcarcinoom is de meest voorkomende tumor in de blaas en helaas keert deze tumor regelmatig terug na operatieve verwijdering. Recidieven treden op in 60-70% van de blaaskanker patiënten. In de huidige risicotabellen wordt de diagnose zoals gesteld door de patholoog zwaar meegewogen voor de risicostratificatie. Het is echter bekend dat in slechts 40-75% van de gevallen pathologen overeenstemmen over de graad (mate van agressiviteit) van een blaastumor.

Vanuit de afdeling Biomedical Engineering and Physics aan het Amsterdam UMC (locatie AMC) doe ik onderzoek naar het gebruik van artificiële intelligentie voor de diagnostiek van niet-spierinvasief blaaskanker.

De huidige risicotabellen maken matig onderscheid voor het voorspellen van recidieven in patiënten. Vandaar dat mijn onderzoek zich zal richten om tot een betere risicostratificatie te komen door gebruik te maken van artificiële intelligentie.

Cure for Cancer

De Stichting Cure for Cancer is volledig financieel afhankelijk van baten uit giften, schenkingen en sponsoring. De stichting ontvangt namelijk géén subsidies van de overheid voor goede doelen.

© 2022 Cure for Cancer - Website door INTERWEAVE - Joost Bloom

De stichting Cure for Cancer heeft een ANBI status