Skip to main content

Promotieonderzoek Biopsiemethoden Niertumoren

[av_one_full first]

[av_heading heading=’Promotieonderzoek Biopsiemethoden Niertumoren’ tag=’h1′ style=’blockquote modern-quote’ size=” subheading_active=” subheading_size=’15’ padding=’15’ color=” custom_font=”]
Lorum ipsum dolora
[/av_heading]

[av_textblock size=” font_color=” color=”]
Het stellen van een preoperatieve diagnose van niertumoren (goed- of kwaadaardig) is nog altijd niet goed mogelijk. De betrouwbaarheid van niertumorbiopten kan beter. Hierdoor worden niertumor biopten niet standaard aanbevolen zoals bij veel andere tumoren wel het geval is. In dit onderzoek wordt ernaar gestreefd om de huidige biopsie methoden te verbeteren. Dit gebeurt door inzicht te krijgen in de toepassing van niertumor-biopten in de praktijk en door een nieuwe techniek te onderzoeken. Deze nieuwe techniek, genaamd OCT (Optical Coherence Tomography), wordt momenteel ontwikkeld en zou potentieel de conventionele biopten kunnen vervangen c.q. verbeteren.

De afdeling Urologie, het Niercentrum en de Biomedische Technologie & Fysica Groep van het AMC werken samen aan deze nieuwe techniek, om een optisch biopt te ontwikkelen en te introduceren bij de afdeling Urologie.
[/av_textblock]

[/av_one_full][av_sidebar widget_area=’onderzoeken’]