Skip to main content

In het nieuws

Op de website vindt u de laatste stand van zaken rond de activiteiten van het Cure for Cancer gala. Indien u meer informatie wilt over de activiteiten of de doelstellingen van de Stichting Cure for Cancer, kunt u zich wenden tot mevrouw Nelleke Launspach, verantwoordelijk voor de communicatie en public relations via telefoonnummer 06 21 26 12 26.

Stan Huygens Journaal – 14 septemer 2022

Promotie Dr. Patricia Zondervan

Dr. Patricia Zondervan: 
 ‘Ik hoop dat de stichting de komende jaren weer voldoende gesteund wordt zodat de wetenschap kan blijven bestaan en we mooie resultaten kunnen boeken.’

Dr. Patricia Zondervan promoveerde 2 oktober 2020. Haar proefschrift heeft als titel ‘New developments in diagnosis and treatment of Small Renal Masses.’ Patricia heeft hard gewerkt om dit te bereiken. Eerst voltooide ze de studie Medische Biologie en vervolgens studeerde ze Geneeskunde en dat opende de deuren naar urologie en verdere trajecten. Met dit proefschrift als resultaat. 

Verder heeft zij ons laten weten: ‘Veel van het onderzoek op de afdeling urologie van het Amsterdam UMC wordt ondersteund door de stichting Cure for Cancer en zeker in deze moeilijke tijd wil ik geen cadeau maar de giften die ik ontvang ter beschikking stellen van Cure for Cancer.

Dat is een heel bijzonder gebaar! Patricia zeer veel dank daarvoor en we wensen je veel succes in de komende jaren.

 

LOUIS VAN GAAL BRENGT WEEK DOOR IN RWANDA MET DE KWITA IZINA ALS HOOGTEPUNT

‘Indongozi’, wat leider betekent, is de naam die Louis van Gaal aan de babygorilla heeft gegeven tijdens de Kwita Izina-ceremonie op 6 september 2019. De ex-bondscoach keert na een week Rwanda, waarin hij ook het Nyungwe National Park bezocht en Rwandese voetballers leerde kennen, 11 september terug naar Nederland. Van Gaal bemachtigde deze Rwanda-reis op de veiling van het Cure for Cancer gala 2019. Het veilingkavel werd gesponsord door Avila Reizen in Haarlem, Van Helden Travel in Hilversum en de ambassade van Rwanda in Den Haag

De babygorilla van Van Gaal was een van de 25 kleintjes die een naam kreeg tijdens Kwita Izina waar ook supermodel Naomi Campbell aanwezig was. Een jaarlijkse ceremonie om de aandacht te vestigen op deze bijzondere dieren en het beschermingsprogramma voor de berggorilla’s in Rwanda. De namen worden gegeven opdat rangers en onderzoekers de gorilla’s en hun families daarna goed kunnen monitoren. De laatste cijfers laten zien dat de gorillapopulatie met 23 procent is gegroeid sinds 2010 naar 604 exemplaren.

https://userfiles.mailswitch.nl/medialib/2902627/medialib/48705462317_9f16688eac_o.jpg  https://userfiles.mailswitch.nl/medialib/2902627/medialib/48704963568_5151753fbf_o.jpg

De naam die Van Gaal gaf, gehuld in traditionele kleding, staat symbool voor het nieuwe Rwanda waar sinds juli 1994 vrede is. Hij noemde in zijn speech de transformatie en de veerkracht die Rwanda en de Rwandese bevolking heeft laten zien onder leiding van president Kagame.

Bezoek aan Nyungwe National Park
Louis van Gaal maakte tijdens zijn week in Rwanda samen met een ranger ook kennis met het Nyungwe National Park en de chimpansees die er leven. Dit prachtige park in het zuidwesten van Rwanda is het oudste regenwoud van Afrika en kent een enorme biodiversiteit. Daarnaast ontmoette de oud-voetbaltrainer lokale voetballers wat liet zien dat hij nog altijd een grote fanbase heeft.

https://userfiles.mailswitch.nl/medialib/2902627/medialib/48710726871_ee5f2df9c5_o.jpg

Cure for Cancer Gala 2019

Het elfde Cure for Cancer gala dat ook dit jaar werd gehouden in Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk was met enkele honderden gasten bescheiden van omvang. Maar die wisten wel gezamenlijk het fenomenale bedrag op te brengen van 733.850 euro, zelfs iets meer dan het AmsterdamDiner met ruim 950 gasten.
https://www.telegraaf.nl/e/3662578/

bron: De Telegraaf

 

Bron: Art of Living

Cure for Cancer Gala 2016

Artikel Telegraaf – Stan Huijgens Journaal d.d. 31 mei 2016:

Nieuws -2016 LR

↑ naar boven


Cure for Cancer Gala 2015

Artikel Telegraaf – Stan Huijgens Journaal d.d. 2 juni 2015:

Nieuws - 2015 LR

↑ naar boven


Cure for Cancer Gala 24 mei 2014

Artikel Telegraaf – Stan Huijgens Journaal d.d. 27 mei 2014:


CfC Gala 2012


Telegraaf – Walking Dinner 17-10-2012


2011

krantenartikel gala 20112010


2009

Zie ook: Artikel uit ’In the art of living’.
Bbron: magazine the art of livingTekst van het artikel:

Gala tegen Mannenziekte

Daar waar de bestrijding van allerlei kankervormen bij vrouwen regelmatig in het nieuws komt, blijft de nummer 1-ziekte onder mannen, prostaatkanker, onderbelicht. Maar daar komt een einde aan door de Stichting Cure for Cancer, dat op 13 juni een groot gala houdt in Grand Hotel Huis ter Duin te Noordwijk.

Bestuursvoorzitter prof. Jean de la Rosette, uroloog in het Academisch Medisch Centrum te Amsterdam, en zijn collega’s prof. Pilar Laguna en dr. Theo de Reijke willen onder mannen het bewustzijn scherp maken dat prostaatkanker kan voorkomen. “Zeker bij mannen boven de vijftig jaar zou het aan te bevelen zijn om een diagnose te vragen. Hoe eerder wij prostaatkanker kunnen vaststellen, des te beter kunnen we helpen”, aldus het drietal.

De voormalige Amsterdamse hoofdcommissaris Eric Nordholt zit onder anderen met Alexander graaf van Limburg Stirum en Christie’s-voorzitter Jop Ubbens in het comité van aanbeveling van de Stichting Cure for Cancer. Nordholt is de drie AMC-specialisten nog immer dankbaar dat zij hem hebben geholpen de prostaatkanker te overwinnen. “Zij hebben mijn leven gered”, stelt hij tijdens een mooi diner in restaurant Exelsior van Hotel De L’Europe. Uit dankbaarheid zet hij zich nu in voor het gala, waar Ben Cramer, Petra Berger en de drie baritons Ernst Daniël Smid, Henk Poort en Marco Bakker zullen optreden.

Cure for Cancer is een initiatief van het AMC en de Amerikaanse Duke University in Durham, die samen onderzoek doen naar betere diagnoses en behandelingen bij nier- en prostaatkanker. Eén op de zes mannen krijgt te horen dat hij prostaatkanker heeft en ongeveer één op de vijfentwintig zal hieraan overlijden. Aanmelding voor het gala en info over de stichting zijn te krijgen via www.cureforcancergala.nl.

[/av_textblock]

Bron: De Telegraaf