In het nieuws

Op de website vindt u de laatste stand van zaken rond de activiteiten van het Cure for Cancer gala. Indien u meer informatie wilt over de activiteiten of de doelstellingen van de Stichting Cure for Cancer, kunt u zich wenden tot mevrouw Nelleke Launspach, verantwoordelijk voor de communicatie en public relations via telefoonnummer 06 21 26 12 26.

Cure for Cancer Gala 2019

Het elfde Cure for Cancer gala dat ook dit jaar werd gehouden in Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk was met enkele honderden gasten bescheiden van omvang. Maar die wisten wel gezamenlijk het fenomenale bedrag op te brengen van 733.850 euro, zelfs iets meer dan het AmsterdamDiner met ruim 950 gasten.
https://www.telegraaf.nl/e/3662578/

bron: De Telegraaf
Bron: Art of Living

Cure for Cancer Gala 2016

Artikel Telegraaf – Stan Huijgens Journaal d.d. 31 mei 2016:

Nieuws -2016 LR

↑ naar boven


Cure for Cancer Gala 2015

Artikel Telegraaf – Stan Huijgens Journaal d.d. 2 juni 2015:

Nieuws - 2015 LR

↑ naar boven


Cure for Cancer Gala 24 mei 2014

Artikel Telegraaf – Stan Huijgens Journaal d.d. 27 mei 2014:


CfC Gala 2012


Telegraaf – Walking Dinner 17-10-2012


2011

krantenartikel gala 20112010


2009

Zie ook: Artikel uit ’In the art of living’.
Bbron: magazine the art of livingTekst van het artikel:

Gala tegen Mannenziekte

Daar waar de bestrijding van allerlei kankervormen bij vrouwen regelmatig in het nieuws komt, blijft de nummer 1-ziekte onder mannen, prostaatkanker, onderbelicht. Maar daar komt een einde aan door de Stichting Cure for Cancer, dat op 13 juni een groot gala houdt in Grand Hotel Huis ter Duin te Noordwijk.

Bestuursvoorzitter prof. Jean de la Rosette, uroloog in het Academisch Medisch Centrum te Amsterdam, en zijn collega’s prof. Pilar Laguna en dr. Theo de Reijke willen onder mannen het bewustzijn scherp maken dat prostaatkanker kan voorkomen. “Zeker bij mannen boven de vijftig jaar zou het aan te bevelen zijn om een diagnose te vragen. Hoe eerder wij prostaatkanker kunnen vaststellen, des te beter kunnen we helpen”, aldus het drietal.

De voormalige Amsterdamse hoofdcommissaris Eric Nordholt zit onder anderen met Alexander graaf van Limburg Stirum en Christie’s-voorzitter Jop Ubbens in het comité van aanbeveling van de Stichting Cure for Cancer. Nordholt is de drie AMC-specialisten nog immer dankbaar dat zij hem hebben geholpen de prostaatkanker te overwinnen. “Zij hebben mijn leven gered”, stelt hij tijdens een mooi diner in restaurant Exelsior van Hotel De L’Europe. Uit dankbaarheid zet hij zich nu in voor het gala, waar Ben Cramer, Petra Berger en de drie baritons Ernst Daniël Smid, Henk Poort en Marco Bakker zullen optreden.

Cure for Cancer is een initiatief van het AMC en de Amerikaanse Duke University in Durham, die samen onderzoek doen naar betere diagnoses en behandelingen bij nier- en prostaatkanker. Eén op de zes mannen krijgt te horen dat hij prostaatkanker heeft en ongeveer één op de vijfentwintig zal hieraan overlijden. Aanmelding voor het gala en info over de stichting zijn te krijgen via www.cureforcancergala.nl.

[/av_textblock]

Bron: De Telegraaf

Cure for Cancer

De Stichting Cure for Cancer is volledig financieel afhankelijk van baten uit giften, schenkingen en sponsoring. De stichting ontvangt namelijk géén subsidies van de overheid voor goede doelen.

© 2019 Cure for Cancer - Website door INTERWEAVE - Joost Bloom